Konferencë Kombëtare: Integrimi Evropian dhe Angazhimi Qytetar për Demokracinë Lokale

Ne date 5 mars 2023, organizuam Konferencën Kombetare: “Integrimi Evropian dhe Angazhimi Qytetar për Demokracinë Vendore” Ky aktivitet u organizua në kuadër të Projektit “Kontrata Sociale 2023: Forcimi i Angazhimit të Qytetarëve në Qeverisjen Vendore” i cili mbështetet nga Olof Palme International Centre dhe Qeveria Suedeze dhe National Endëoment for Democracy. Në këtë takim moren pjesë përfaqësues të pushtetit qendror dhe vendor, përfaqësi diplomatike, organizata të shoqërisë civile nga Shqipëria, Rajoni dhe Evropa si edhe Agjenci të ndryshme që operojnë në Shqipëri për forcimin e demokracisë vendore.

Dëshirojmë të shprehim një falënderim të ngrohtë për të gjithë pjesëmarrësit, përfaqësuesit e Pushtetit qendror dhe vendor, përfaqësitë diplomatikë, organizatat e shoqërisë civile nga Shqipëria, Rajoni dhe Evropa, si dhe Agjencitë e ndryshme që operojnë në Shqipëri për forcimin e demokracisë vendore të cilat kanë sjellë një kontribut të jashtëzakonshëm në këtë aktivitet të rëndësishëm. Faleminderit per kontributin ne panel, Sh.T.Z. Niklas Ström, Ambasador i Suedisë në Shqipëri; Znj. Marie Augouy, Menaxhere Programi, Qeverisja Vendore dhe Zhvillimi Rajonal, Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri, z. Johan Schmidt, Menaxher i Programit Rajonal për Ballkanin Perëndimor, Olof Palme International Center. Për ne ishte një kënaqësi e veçantë që në këtë konference morën pjesë përfaqësues të Pushtetit qendror dhe vendor, znj. Romina Kuko, zv. Ministre e Punëve të Brendshme, Kryetare e Keshillit Bashkiak Tirane, z. Ferit Ringaj nen kryetari Bashkia Puke, Klevis Kaso nen kryetar Bashkia Vlore, znj. Keti Luarasi nenkryetare Bashkia Tirane. Faleminderit agjencive dhe organizatave nga rajoni, z. Z. Boran Ivanovski, Rrjeti i Asociacioneve të Autoriteteve Lokale të Evropës Juglindore (NALAS) , Znj. Katica Janeva, Shoqata Evropiane për Demokracinë Lokale (ALDA) Znj. Elira Salihu nga organizata Democracry Plus, Republika e Kosovës, Znj. Megi Reçi, Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM); z.Fatlum Nurja nga programi Bashki te Forta, znj.Jolanda Trebicka nga programi Bashki per Evropen, Koleget e rrjetit POP. Faleminderit te gjithe grupeve tona qytetare nga Puka, Vlora, Kukesi, Tirana, Shkodra, Elbasani, Vau i Dejes, Korca, Durresi dhe Fieri qe me organziatat tona partnere udhetuan dhe u bene pjese e ketij eventi kaq te rendesishem. Intelektualet e rinj, Shprese (IRSH)Qendra “Epoka e Re” FierCSDC DurresGender Alliance for Development Center (GADC)Qendra Rinore e Vlores / Vlora Youth CenterLevizja Rinore PukeGruaja në Zhvillim KorçëShoqata Tjeter VizionHapa te lehteQendra Per Progres Rinor

Duke vizituar ketu , mund te ndiqni Konferencen e plote. Duke klikuar ketu mund te lexoni Buletinin Informativ.

Faleminderit për përkrahjen dhe bashkëpunimin tuaj të vazhdueshëm në promovimin e demokracisë vendore dhe integrimin evropian!