Prezantimi i Raportit te 4 Monitorues te Kontrates Sociale 2019-2023 dhe Kontrata Sociale 2023-2027 POP Tirane

Qendra “Aleanca Gjinore për Zhvillim” (GADC) ka organizuar ne date 22.01.2024 një takim me qytetaret, anetaret e Keshillit Bashkiak Tirane dhe organizata te shoqerise civile. Ne takim moren pjese Romina Kuko kryetare e Këshilli Bashkiak Tiranë, znj. Keti Luarasi nenkryetare e bashkise Bashkia Tiranë dhe znj. Anisa Subashi, Drejtoreshe e Shërbimeve Sociale në Bashkinë e Tiranës.

Gjate ketij takimi u prezantuan gjetjet kryesore te Raportit te katert Monitorues te Kontrates Sociale 2019-2023 https://popnetwork.al/tirane_raporti-monitorues-i-kontrates-sociale-shtator-2022-shtator-2023/  dhe u prezantua Kontrata Sociale 2023-2027. https://popnetwork.al/kontrata-sociale-2023-2027-pop-tirane/  e nenshkruar me Kryetarin e Bashkise z. Erion Veliaj nje dokument ky i cili do te nderlidhe bashkepunimin e qytetareve, shoqerise civile dhe pushtetit vendor per kater vitet e ardhshme.

Ky takim u organizua në kuadër të projektit “Kontrata Sociale – Forcimi i Angazhimit të Qytetarëve në Qeverisjen Vendore”, i mbështetur nga Olof Palme International Center Olof Palmes Internationella Center dhe Qeveria Suedeze Embassy of Sweden in Tirana si dhe nga National Endowment for Democracy National Endowment for Democracy dhe realizuar nga Rrjeti “Përballja e Ofertave Politike” POP – Perballja e Ofertave Politike

Faleminderit qytetareve, bashkepunetoreve tane me te ngushte per pjesemarrjen dhe angazhimin ne kete diskutim. Kryetares se keshillit bashkiak znj. Kuko dhe anetareve qe ishin pjese e diskutimeve te sotme. Nenkryetares se bashkise znj. Luarasi, Drejtorise se Sherbimit Social Tirane znj. Subashi dhe te gjithe pjesemarresve per bashkepunimin pergjate 4 viteve qe lame pas dhe per ndertimin e urave per monitorimin e Kontrates Sociale 2023-2027.